Основни спонсори:

Richmart Be Global Richmart suits shop

Home » НОВИНИ » Новини за конкурса » Пресконференция по повод проекта RICHMART VINTAGE

 

Пресконференция по повод проекта RICHMART VINTAGE

ПОКАНА ЗА МЕДИИТЕ

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПОВОД ПРОЕКТА RICHMART VINTAGE
25.02.2015 г. (сряда), 11:00 часа, Пресклуб БТА

 • «ДА СЕ УТВЪРДИ МАРКАТА «MADE IN BULGARIA”
 • МАГИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦ ЗАВЛАДЯВА ЦЕЛИЯ СВЯТ!А, защо не?

 

Нека всички да помогнем това да стане реалност!

            Проектът RICHMART VINTAGE обединява потенциала на българския фолклор и българската индустрия. Част от проекта е конкурсът RICHMART VINTAGE в подкрепа на българските фолклорни танци и мода с общ награден фонд 15 000 лв.

1. ОСНОВНИТЕ ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА СА:

 • Да се утвърди марката “MADE IN BULGARIA’’. Всички български индустрии да се обединят в една обща цел и да покажат своите предимства на световния пазар. Българските фолклорни танци и мода могат да спомогнат много със своята атрактивност за реализацията на този проект:

- В България има над 1000 хореографи и над 100 000 танцьори на фолклорни танци, които танцуват в професионални, самодейни или любителски състави.
- Българската модна индустрия има над 150 000 работещи в около 3500 предприятия. В българските фабрики се произвеждат колекциите на много световноизвестни марки. 

Утвърждаването на марката ‘’MADE IN BULGARIA’’ би спомогнало за подобряване на икономиката в България. По този начин ще се запазят съществуващите работни места и ще се открият нови такива.

 • Да се популяризират българските фолклорни танци в световен мащаб. Да се даде възможност на МАГИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОРЕН ТАНЦ ДА ЗАВЛАДЕЕ ЦЕЛИЯ СВЯТ!

 

Българският фолклор е най-богатият в ритмично отношение фолклор в света. Той се явява важен принос в музикалната култура на Европа и света. Това невероятно богатство не трябва да остава скрито. Българският фолклор е това, в което България е световен лидер.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, ПОРАДИ НИСКОТО НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ, В БЪЛГАРИЯ ПОСТОЯННО СЕ КОПИРА МУЗИКА ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ – „стара градска музика” – копие на музиката от Германия, Чехия, Унгария, Франция, „естрада и забавна музика” – копие на музиката от САЩ, Италия и Англия, „чалга” – музика от гръцки, сръбски и цигански ритми. А ГОЛЯМОТО КУЛТУРНО И МУЗИКАЛНО НАСЛЕДСТВО НА БЪЛГАРИТЕ ПОСТЕПЕННО ИЗЧЕЗВА И СЕ УНИЩОЖАВА. ОТ ТОВА ГУБЯТ НЕ САМО БЪЛГАРИТЕ, А И ЦЕЛИЯТ СВЯТ.

 

2. ПРОЕКТЪТ Е ОТВОРЕН ЗА ПАРТНЬОРИ ОТ РАЗЛИЧНИ СФЕРИ И Е НАСОЧЕН КЪМ:

 • Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, български посолства, българи-емигранти и емигрантски дружества в чужбина;
 • български сценаристи, продуценти и режисьори;
 • хореографи на български фолклорни танци, хореографи по модерен балет и в други сфери на танцовото изкуство; фолклорни ансамбли и танцьори, инструктори по фитнес, аеробика и др.;
 • туристически, модни и рекламни агенции;
 • към известните личности /държавници, политици, артисти, музиканти, певци, спортисти и др./
 • фирми в различни браншове, ресторанти и клубове;
 • абитуриентите на 2015 година и младоженците;
 • чужденци, които са приятели на българския фолклор;
 • български и световни медии;

 

По време на пресконференцията организаторите от RICHMART VINTAGE ще споделят свои идеи как да бъдат подкрепени българската индустрия както и как българските фолклорни танци да стъпят на нови сцени.

3. КОНКУРСЪТ RICHMART VINTAGE В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФОЛКЛОРНИ ТАНЦИ И МОДА!

Основната идея на конкурса RICHMART VINTAGE е, да се демонстрира уникалността на българския фолклор, който може да бъде представен по нов начин.

Конкурсът е разделен в две части:

 • ВИДЕОКЛИПОВЕ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ И МОДА – с общ награден фонд 10 000 лв., като всеки месец от януари до май се раздават по 2000 лв. за трите най-добри клипа. По време на пресконференцията ще бъдат представени част от наградените победители за месец януари. RICHMART VINTAGE.
 • ДИЗАЙНЕРСКИ ОБЛЕКЛА С БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ МОТИВИ И СИМВОЛИ – с общ награден фонд 5 000 лв. Конкурсът ще се проведе в края на месец май. В момента текат заявките за участие. Организаторът: „RICHMART” Русе – най-модерната фабрика за мъжки костюми по поръчка в Европа предлага на участниците съдействие при изработката на прототипите и подпомагане за налагането на техните марки на пазара.

Допълнителна информация за условията за участие в конкурса можете да намерите на Фейсбук страницата Richmart LTD:

4. УЧАСТНИЦИ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА:

 • МАРТИН ЙОРДАНОВ – предприемач и собственик на компанията за мъжки костюми по поръчка „RICHMART” 
 • ХРИСТО ДИМИТРОВ  - консултант на проекта RICHMART VINTAGE, хореограф и режисьор и продуцент на много проекти в българския национален фолклор – Национален фолклорен ансамбъл ,,Българе’’, Международен фестивал на фолклорната носия в град Жеравна и национален събор „Войводска среща’’.   
 • ДЕАН МАНЕВ – директор на „MEN’S FASHION CLUSTER” (МЕНС ФЕШЪН КЛЪСТЕР)   
 • ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ – водещ на пресконференцията

Добавено на: 23 February 2015|10:12:41

Добавил: Redaktor
Категория: НОВИНИ, Новини за конкурса
Етикети: пресконференция, БТА, Richmart Vintage
Коментари (0)


Точки (298)

Вашият рейтинг (-)

yes yes yes yes yes 


Добави коментарBulgarian Dances