Основни спонсори:

Richmart Be Global Richmart suits shop

Home » НОВИНИ » Новини за конкурса » Модни тенденции 2015

 

Модни тенденции 2015

Международна конференция, ревю и фешън парти се състояха снощи в рамките на Европейски моден форум 2015. Гост на събитието беше заместник – министърът на икономиката на България г-жа Даниела Везиева. Участие във форума взеха едни от най-добрите български дизайнери и студенти по моден дизайн от четири университета: Национална художествена академия, Нов български университет, Югозападен университет „Неофит Рилски” – Благоевград и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

Конференцията беше открита от проф. Любомир Стойков и започна с приветствие на г-жа Даниела Везиева, което беше последвано от изказвания, свързани с насърчаването на българските предприятия и износа, модни прогнози, ролята на италианската мода в европейската култура, 3D принтирането в модния дизайн и развитието на европейския моден бизнес.

„Много е важно да се подчертае, че една от малкото изяви, като настоящата, съумяват да съберат на едно място хора от авангарда на модната българска индустрия, студенти по моден дизайн и утвърдени български дизайнери. Целта на Европейския моден форум е всъщност обмяна на идеи, на възгледи, на платформи за оцеляване и за развитие в същото време. Най-добрите български дизайнери да покажат своите творби“, каза проф. Стойков.

Организаторите се погрижиха за доброто настроение на гостите и с атрактивно шоу с водещ певицата и актриса Марина Кискинова. Началото на спектакъла беше дадено от момчетата от танцова формация “Ричмарт”, които под формата на ефектна хореография представиха мъжка колекция на младия дизайнер Цветомир Петков.

Интересните си творения представиха и талантливи студенти по моден дизайн от Националната художествена академия, Нов български университет, Югозападния университет и Варненския свободен университет.Добавено на: 19 June 2015|10:27:47

Добавил: Redaktor
Категория: НОВИНИ, Новини за конкурса
Етикети: richmart vintage, конкурс, видео, народни танци, фолклор, мода, костюми
Коментари (0)


Точки (290)

Вашият рейтинг (-)

yes yes yes yes yes 


Добави коментарBulgarian Dances